Tillbaka till Startsidan
Información en castellano Information in english Vår gästbok Ladda ner foldrar, affischer, vår logo etc Övriga sidor Sök på sidan
Mut Vitz Sverige - vi som importerar kaffet Kooperativet Mut Vitz - kooperativet som producerar kaffet Allt om kaffe - hur det produceras, hur miljön påverkas etc Zapatisterna Hur mycket kostar Mut Vitz-kaffet? Var säljs det? Kontakta oss i föreningen Mut Vitz Sverige Länk- och boktips
 
Kärnorna i dessa röda bär blir så småningom det som kallas "kaffebönor". Men det är en lång väg från denna kaffebuske till din kopp, och ett enormt arbete. Förutom att bären ska plockas, ska de tvättas, torkas, paketeras, transporteras, rostas etc.
Juana har nyss plockat färdigt kaffe och ska bära hem det för tvättning och torkning. Säcken väger runt 30 kilo.
Allt om Kaffe
Denna sida är och har varit under konstruktion ett tag. Tyvärr kommer det dröja ett tag till innan vi kommer utöka sidan mer. Här är lite länk- och boktips under tiden:

BÖCKER
 • Kaffe - Från böna till kopp av Gregory Dicum och Nina Luttinger
  Om du vill veta var kaffe kommer ifrån, hur det blir till, hur kaffemarknaden fungerar etc rekommenderas denna bok starkt av oss i Mut Vitz Sverige. Går att köpa här eller direkt från Ordfront.

 • Rättvis handel - rörelse i rätt riktning? av Hans Rignell
  Om du är intresserad av rättvis handel (och då allmänt, inte bara om kaffe) är detta boken för dig. Den är faktaspäckad, lättläst och väldigt snygg. Läs mer / Beställ »

  LÄNKAR
  » Sveriges Naturskyddsförenings temasida om kaffe
  En väldigt bra kaffesida med mycket allmän kaffeinformation, och naturligtvis mycket information om kaffets miljöpåverkan eftersom det är en miljöorganisations hemsida.

  » Fairtrade Center (svenska)
  Info om kaffe ur ett solidariskt perspektiv.

  » Föreningen Rättvisemärkt
  Har en del texter om kaffehandeln.
   
 •  STARTSIDAN / ALLT OM KAFFE / UPP